Kuolinilmoitukset Helsingin Sanomissa

Kuolinilmoitus on omaisten tapa muistaa vainajaa, kutsua läheiset siunaustilaisuuteen tai kiittää osanotosta. Myös osanottokiitoksella voit kiittää läheisiäsi osanotosta ja myötäelämisestä. Kuolinilmoituksia ja osanottokiitoksia julkaistaan joka päivä.

Kuolin- ja osanottokiitos-ilmoitusten ulkoasu on vakioitu. Ilmoitukset ladotaan malliston mukaisesti ja niissä käytetään Helsingin Sanomien käytössä olevia ristejä ja tunnuksia.

Kuolinilmoitus tai osanottokiitosilmoitus tulee jättää viimeistään julkaisua edeltävänä päivänä klo 10 mennessä. Sunnuntain ja maanantain lehteen perjantaina klo 12 mennessä. Peräkkäisten pyhien sattuessa noudatamme erikoisaikatauluja. Katso erikoispyhien aikataulut kohdasta ajankohtaista.

Ristit ja kuvavaihtoehdot (PDF)

Ilmoitushinnat (PDF)

Halutessasi voit kirjoittaa vainajasta myös muistokirjoituksen veloituksetta HS.fi/muistot –palveluun. Muistokirjoituksia eli nekrologeja julkaistaan pääsääntöisesti HS.fi/muistot-verkkosivulla, toimituksen harkinnan mukaan myös Helsingin Sanomien Ihmiset-sivuilla. Tekstejä käsitellään ja muokataan journalistisin perustein muun aineiston tavoin. Lue lisää HS.fi/muistot

Näin toimitat kuolinilmoituksen ja osanottokiitosilmoituksen

1. Tee itse verkkopalvelussa

Verkossa voit suunnitella ilmoituksen kun itsellesi parhaiten sopii. Palvelu on avoinna läpi vuorokauden. Halutessasi voit palvelun kautta lähettää ilmoituksen läheisillesi nähtäväksi ennen sen julkaistavaksi lähettämistä. Ilmoituksen jättäminen verkkopalvelussa on helppoa.

Maksu tapahtuu verkkopankissa, luottokortilla tai jälkilaskutuksena. Laskutusvaihtoehdossa pyydämme ilmoituksen jättäjän henkilötunnusta, joka siirtyy Helsingin Sanomille turvallisesti salattuna.
Yksityishenkilönä saat itse tehdystä, verkkopalvelun kautta jätetystä ilmoituksesta etua 5 %.

Palvelussa voit jättää yksi- tai kaksipalstaisen ilmoituksen. Valikoimassa on eniten käytetyt risti- ja kuvavaihtoehdot.

Jätä kuolinilmoitus verkossa

Jätä osanottokiitosilmoitus verkossa

2. Soita asiakaspalveluun

Voit jättää ilmoituksen soittamalla asiakaspalveluun. Mikäli haluat kuolinilmoituksesta koevedoksen, aikaistuvat jättöajat kolmella tunnilla.

Kuolinilmoituksen jättäminen helpottuu jos sinulla on valmis käsikirjoitus, josta löytyvät:

  • Vainajan nimi, mahdollinen omaa sukua (o.s.)
  • Syntymä- ja kuolinpäivämäärät ja -paikat
  • Kaipaamaan jääneiden omaisten nimet
  • Muistolause / -lauseet tai tekstilainaus
    On hyvä muistaa, että tekijänoikeuslaki ja säädökset edellyttävät, että muistovärssyjä ei saa siteerata ilman tekijän nimeä. Lisätietoja tekijänoikeuslaista löydät Kopioston sivuilta.
  • Kutsu siunaustilaisuuteen tai kiitos osanotosta.
  • Risti ja/tai kuva

Ilmoituksen maksaminen
Saat asiakaspalvelustamme ilmoituksen tarkan hinnan jättämisen yhteydessä. Lähetämme ilmoituksesta laskun kuolinpesän nimellä. Laskutusta varten tarvitsemme myös laskun vastaanottajan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkilötunnuksen.

Voit toimittaa kuolinilmoituksen myös hautaustoimiston kautta.